Werkzaamheden Hengelder vanaf 16 januari 2020

Vanaf donderdag 16 januari start aannemingsmaatschappij Van Gelder met een nieuwe bouwfase. Zij voeren werkzaamheden uit aan de Ringbaan-Oost en het westelijke deel van de weg Hengelder.

Wat gaat er gebeuren?
De huidige rotonde Ringbaan-Oost/Hengelder wijzigt in een kruising met verkeerslichten. Daarnaast komt er bij de ingang van voetbalvereniging DCS (Hengelder/Einsteinstraat) een rotonde. Ook de fietsoversteek ter hoogte van de Douwes Dekkerstraat past Van Gelder aan. Deze oversteek wordt breder en krijgt een opstelstrook om de veiligheid te verbeteren.

Omleidingen

  • Gemotoriseerd verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden via een tijdelijke parallelweg, ook wel by-pass genoemd.
  • Fietsers kunnen tijdens de uitvoering van het werk niet oversteken bij de huidige rotonde en de fietsoversteek bij de Douwes Dekkerstraat. Zij worden omgeleid via de rotonde bij de Vondellaan/Schaapsdrift en het park ter hoogte van De Horst.

Wat is de situatie vanaf 16 januari tot eind maart rondom de Edisonstraat/Hengelder?

  • Vanaf Hengelder is de Edisonstraat zowel vanuit Zevenaar als Didam toegankelijk.
  • Vanaf de Edisonstraat is Hengelder alleen richting Zevenaar toegankelijk. Dit kan zowel over de parallelbaan als de hoofdrijbaan.
  • Vanaf de Edisonstraat is Hengelder richting Didam niet toegankelijk. Tot eind maart moet richting Didam omgereden¬†worden via de Doesburgseweg en Griethse Poort.
    Vanaf eind maart is richting Didam alleen mogelijk via de Fahrenheitstraat en Marconistraat (zoals de situatie was voor de start van de werkzaamheden).

De bypass voor de bouw van de fietstunnel, die het tijdelijk mogelijk maakte om rechtstreeks richting Didam te rijden, wordt na 16 januari verwijderd. Er komt dan ruimte voor de verdere aanleg van het fietspad en de watergang.