De weg Hengelder  in Zevenaar is van vrijdag 13 maart 18.00 uur tot maandag 16 maart 06.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Aannemingsmaatschappij Van Gelder voert dit weekend grootschalige werkzaamheden uit in het kader van de aanpassing van de weg Hengelder. De bedrijven en sportverenigingen blijven via omleidingsroutes bereikbaar.

Werkzaamheden 
Tijdens deze weekendafsluiting brengt van Gelder op alle rijbanen deklagen en markeringen aan. Ook worden de verkeerslichten in werking gesteld. De weg Hengelder en een deel van de Ringbaan-Oost zijn daarom afgesloten.

Omleidingen
Tijdens de weekendafsluiting krijgen weggebruikers te maken met omleidingen en extra reistijd. De Ringbaan-Oost is vanaf de rotonde ter hoogte van de Vondellaan tot de rotonde bij de Babberichseweg niet begaanbaar voor autoverkeer. De weg Hengelder is vanaf Businesspark 7Poort niet toegankelijk.

De weg Hengelder is tijdens de weekendafsluiting enkel via de Marconistraat en Edisonstraat bereikbaar. Alle bedrijven en sportverenigingen zijn via deze wegen te benaderen. Via bebording en verkeersregelaars wordt het verkeer in goede banen geleid.Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige fietspaden en fietsomleidingen.

Vernieuwde weg Hengelder 
Na de weekendafsluiting rijdt het verkeer over de vernieuwde weg Hengelder. Dit betekent dat de grootschalige aanpassingen aan de toegangsweg dan gereed zijn. Van 17 maart tot 6 april 2020 richten we de weg nog verder in. Tijdens deze laatste fase brengen we de beplanting, bebording en de lichtmasten aan. Vanaf 30 maart zijn ook de fietspaden klaar voor gebruik. Op 3 april wordt de fietstunnel in gebruik genomen.

De werkzaamheden die tijdens de weekendafsluiting plaatsvinden zijn weersgevoelig. Als de weersomstandigheden niet geschikt zijn voor de werkzaamheden, vinden deze op een later moment plaats.