Op 5 november is gestart met het verleggen van kabels en leidingen rondom de Arnhemseweg. Deze moeten ruimte maken voor de reconstructie van de Arnhemseweg. Door het verleggen van de kabels en leidingen blijven ze toegankelijk voor onderhoud en calamiteiten. De komende maanden ziet u verschillende partijen aan het werk om de ondergrondse infrastructuur aan te passen. Er worden bijvoorbeeld boringen gedaan om onder de bestaande en toekomstige weg door te gaan. Ook wordt er op verschillende plekken langs de weg materiaal opgeslagen.

Het belangrijkste nieuwe tracé voor de kabels en leidingen loopt langs de Arnhemseweg naast het voetpad van het park Rosorum. Vanwege de werkzaamheden wordt dit gedeelte van het voetpad langs het park vanaf maandag 12 november voor vier weken afgesloten. Voetgangers kunnen gebruik maken van het fietspad om het rondje om het park te kunnen blijven maken. Het voetpad is naar verwachting op 10 december weer open.

In januari beginnen de nutsbeheerders met het verleggen van leidingen langs het fietspad ter hoogte van de kasteelwoningen. Het fietspad vanuit Duiven richting de rotonde in Zevenaar wordt dan tijdelijk afgesloten en het fietsverkeer wordt omgeleid. Meer gedetailleerde berichtgeving hierover volgt zodra er meer details bekend zijn.

Wanneer alle werkzaamheden volgens planning verlopen liggen alle nieuwe kabels en leidingen op 1 april op de juiste plek in de grond en zijn deze werkzaamheden op dat moment gereed. Over specifieke tijdelijke afsluitingen van de nutsvoorzieningen informeren de nutsbedrijven de woningen die het betreft.