Update werkzaamheden Hengelder medio februari 2020

Dankzij de zachte winter liggen we nog mooi op schema met de werkzaamheden rondom de weg Hengelder. Het doel is nog steeds om het werk voor 1 april af te ronden. Hierbij een update!

Hengelder tussen Edisonstraat en Marconistraat

Aan dit gedeelte wordt momenteel niet gewerkt. Wel zijn we bezig om hier nieuwe bomen en planten neer te zetten. In de week van 9 t/m 13 maart brengen we de asfaltdeklaag en markeringen op de parallelweg aan.

17 feb t/m 15 maart: fietspad Zevenaar-Didam (Hengelder en Hengelderweg) aan beide kanten gesloten

Fietsers tussen Zevenaar en Didam opgelet! Vanaf 17 februari tot en met 15 maart is het fietspad tussen Didam en Zevenaar (Hengelder en Hengelderweg) aan beide kanten gesloten. Het gaat om het gedeelte tussen kruising Ruigenhoek/Hengelderweg (Didam) en kruising Marconistraat/Hengelder (Zevenaar). We leggen hier nieuwe fietspaden aan. De omleidingsroute vind je op bijgaand kaartje. De extra fietstijd is 3 a 4 minuten. Alvast bedankt voor je begrip!

Omleidingsroute voor fietsers van 17 februari tot en met 15 maart
Edisonstraat

We leggen hier een vrijliggend fietspad aan. Ook wordt de watergang omgelegd. Vanaf de Edisonstraat is het alleen mogelijk om richting Zevenaar de weg Hengelder op te rijden. Richting Didam is dit niet meer mogelijk. Verkeer wordt omgeleid via de Griethse Poort. Vanaf 16 maart is Hengelder weer bereikbaar via de Fahrenheitstraat en Marconistraat.

Kruising Einsteinstraat-Hengelder-Marconistraat

We werken hier aan de Marconistraatzijde van de kruising. De Marconistraat is daarom aan deze kant nog afgesloten.

Einsteinstraat

De Einsteinstraat is nog steeds alleen toegankelijk vanaf de kruising Marconistraat – Hengelder. Vanaf 16 maart is de Einsteinstraat weer vanaf twee kanten bereikbaar.

Hengelder tussen Einsteinstraat westzijde en Einsteinstraat oostzijde

Zowel het bestemmingsverkeer als het doorgaande verkeer rijdt over de parallelweg. Deze wordt tijdelijk voor twee richtingen gebruikt. Fietsers rijden over het nieuw aangelegde fietspad en kunnen tijdelijk bij de Kringloopwinkel oversteken. Er wordt volop gewerkt aan de aanleg van de nieuwe hoofdrijbaan en de rotonde bij de ingang naar het sportpark. Deze verkeerssituatie blijft zo tot 16 maart.

Aanleg van de fundatie
Marconistraat

Op 14 februari worden de asfaltonderlagen op het gedeelte Hengelder tot en met toegang parkeerterrein aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden blijft Bloem bereikbaar. Het parkeerterrein is overdag vanaf de Marconistraat afgesloten, maar is wel bereikbaar via het sportpark (langs Jeu de Boulesbaan).
In de week van 9 tot en met 13 maart wordt de deklaag op bovengenoemd gedeelte aangebracht. We informeren de aanliggende bedrijven en verenigingen hier nog over.

Ringbaan-Oost

Tot 16 maart blijft het autoverkeer hier over de huidige omleidingsroutes rijden. Van 9 tot en met 13 maart brengen we de asfaltonderlagen aan op de nieuwe rijbanen.

Fietstunnel

De bouwkundige werkzaamheden zijn bijna klaar. In maart wordt de verlichting aangebracht. De fietstunnel is vanaf begin april open voor het fietsverkeer.