Ondernemers Hengelder aan het woord

De verkeersstromen in en rond Zevenaar veranderen de komende jaren. Met de aanleg en verbreding van wegen blijft de stad goed bereikbaar voor inwoners, bezoekers en andere reizigers. Rijkswaterstaat werkt vanaf 2020 met het project ViA15 aan de verbreding van de A12 en de verlenging van de A15. De gemeente zorgt in de jaren daarvoor dat de toegangswegen in Zevenaar toekomstbestendig zijn en kunnen aansluiten op de vernieuwde snelwegen. . De impact van het werk zal groot zijn. Daarom informeert de gemeente u over de aanleiding, de voortgang en de hinder die het werk met zich meebrengt. De ondernemers op het bedrijventerrein Hengelder kijken kritisch mee met de voorbereidingen.

Eef Bus – Feestkoning

Eef Bus van Feestkoning is een van die ondernemers. Het bedrijf rijdt veel af en aan. “Wij verzorgen evenementen voor bedrijven en plaatsen cocktailbars op grote festivals en evenementen, zoals de zwarte cross. Ik denk dat de werkzaamheden en overlast voor ons wel mee gaan vallen. We zitten in de goede hoek, aan de Edisonstraat, dus we maken ons niet zoveel zorgen.”

Improviseren

Bus was een van de bezoekers van de informatiemiddag voor bedrijven op de Hengelder. “Het is fijn om vandaag deze inloop informatiemiddag te bezoeken. Vrijblijvend in en uit lopen is erg handig. En alles is mooi visueel gemaakt. Nu beginnen de werkzaamheden al een beetje, dus ik wilde even goed polshoogte nemen. We zijn wel gewend vanuit de evenementenwereld dat we moeten improviseren en we zijn heel blij dat het gaat gebeuren. Als je ziet hoeveel tijd ik kwijt ben om overdag naar Arnhem te rijden. Dat zeg ik: ‘dit hadden ze tien jaar geleden al door moeten zetten’!”

Visual

Cito Benelux is een ander bedrijf op bedrijventerrein Hengelder. Ze zijn dienstverlener voor drie strategische partners op het gebied van industriële elektrotechniek, automatisering en IT. Het bedrijf huisvestte de informatiemiddag voor ondernemers op het bedrijventerrein. “Ik heb de middag als zeer informatief ervaren en met name de digitale visual was mooi. Zo konden wij, als direct aanwonenden, optimaal de nieuwe situatie bekijken”, vertelt Eelke Kootstra, manager facilitaire zaken bij Cito Benelux.

Bereikbaar

“Als direct betrokkenen blijven we graag op de hoogte van iedere actie die wordt ondernomen, want bereikbaarheid is voor ons cruciaal. We hebben veel aanvoer van onze goederen en transport naar onze klanten. We hopen er minimaal overlast door te hebben en als direct betrokkenen zitten we hopelijk op de eerste hand wat betreft de communicatie.”

Eelke Kootstra – Cito Benelux

Versnelde procedure

Kootstra heeft nog wel een tip voor de gemeente: “voor toekomstige projecten is het wellicht goed om voor de aanvraag en doorloop van omgevingsvergunningen – in ons geval ging het om het verplaatsen van het hekwerk en de poort – een versnelde procedure te hanteren.”