Nachtelijke werkzaamheden aan het spoor

De afgelopen weken heeft Strukton Rail bv de eerste voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de spoorverbetering en de spoorvernieuwing, traject Zevenaar-Didam-Wehl, uitgevoerd. In vervolg op deze voorbereidende werkzaamheden worden van woensdag 27 februari tot en met vrijdag 1 maart tussen 00.00 en 05.00 uur spoorstaven gelost. Deze nachtelijke werkzaamheden vinden plaats voor de nieuwbouw van het tweede spoor tussen Zevenaar en Didam en de bovenbouwvernieuwing van het spoor tussen Didam en Wehl.

2019
van
tot
Omschrijving werkzaamheden
week
dag
datum
van
dag
datum
tot
9
wo
27-2
00:00
wo
27-2
05:00
Voorbereidingen voor lossen
9
do
28-2
00:00
do
28-2
05:00
Voorbereidingen voor lossen
9
vr
1-3
00:00
vr
1-3
05:00
Lossen spoorstaven van werktrein

 

De werkzaamheden vinden plaats bij het station in Zevenaar ter hoogte van de overweg Stationsplein / Kerkstraat. Ook wordt er gelost bij het viaduct in de A12, bij het station in Didam en nabij de overweg Beekseweg bij station Wehl.

Verwachte hinder voor u als omwonende

Strukton doet haar uiterste best om de overlast te beperken. Zij kunnen echter niet voorkomen dat de werkzaamheden door kranen en de werktrein op het spoor enige licht- en geluidsoverlast kunnen veroorzaken. Hiervoor vragen wij uw begrip. De werkzaamheden hebben overigens geen gevolgen voor de treindienstregeling voor reizigers.

Waarom werkt Strukton ’s nachts?

Sommige werkzaamheden vinden ‘s nacht plaats, om zo min mogelijk reizigers te hinderen. Ook is dit veiliger voor medewerkers, omdat er geen treinen rijden. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u kan zijn. Daarom probeert Strukton zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines en werkverlichting niet langer aan te laten dan strikt noodzakelijk is.