Fiets- en voetgangerstunnel Babberichseweg 17 april klaar voor gebruik

De fiets- en voetgangerstunnel aan de Babberichseweg in Zevenaar wordt vanaf vrijdag 17 april in gebruik genomen. Fietsers en wandelaars kunnen vanaf dan via de nieuwe onderdoorgang het centrum van Zevenaar en de woonwijk Groot Holthuizen weer gemakkelijk bereiken.
(Blijf nu uiteraard zoveel mogelijk thuis. Moet je naar buiten voor werk, boodschappen, om voor anderen te zorgen of om even een frisse neus te halen, dan is deze route weer een mogelijkheid.)


V
ertraging werkzaamheden
De opening van de tunnel stond gepland in december 2019. Door enige vertraging in de afbouwfase en de aanleg van het vernieuwde fietspad en het trottoir dat aansluit richting Groot Holthuizen, is de tunnel in april 2020 klaar voor gebruik.

Aanpassing spoor Zevenaar-Wehl
Het spoor op het traject Zevenaar – Wehl is verdubbeld. In september 2019 is het extra spoor in gebruik genomen. Ook zijn verbeteringen aangebracht om treinen sneller te laten rijden. Ruim 21.000 reizigers hebben hierdoor minder reistijd, een betere aansluiting op treinen naar de Randstad en minder last van storingen.

Herinrichting Babberichseweg
Vanuit veiligheidsoverwegingen is de overgang aan de Babberichseweg gesloten en is de verkeerssituatie aangepast door middel van de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel. De straat is vanaf het centrum van Zevenaar tot de woonwijk Groot Holthuizen geen doorgaande route meer voor autoverkeer. Het gemotoriseerd verkeer betreft vooral aanwonenden en bezoekers van het restaurant aan de Babberichseweg.

Met de openstelling van de fiets- en voetgangerstunnel is het einde van de aanpassing van de spoorinfrastructuur op het traject Zevenaar-Didam-Wehl een feit.